​Un anunț lipit la intrarea în Primăria Galați arată că accesul este interzis pentru acei oameni care vin să plătească taxe sau impozite îmbrăcați în pantaloni scurți și cu tricouri cu „desene sugestive” sau inscripționate cu sloganuri, reprezentanții instituției explicând că nu au fost incidente din cauza acestui fapt.

Anunt Primaria GalatiFoto: Mediafax.ro

Anunțul lipit la intrarea în sediul Primăriei Galați îi vizează pe gălățenii îmbrăcați „indecent, ofensator și vulgar”, dar și pe cei care au hainele inscripționate cu desene și sloganuri sugestive. „Prin prezenta vă anunțăm că accesul în sediul Primăriei Municipiului Galați precum și în sediile celorlalte instituții publice nu este permis cu ținută indecentă precum: îmbrăcăminte de plajă (papuci de plajă, șort etc.) îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, haine cu desene sugestive, slogane”, se arată în anunțul Primăriei Galați.

Reprezentanții Primăriei Galați au declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, că anunțul este vechi, fiind întocmit în baza unei decizii a Consiliului Local. Recent, afișul a apărut și la sediul nou al Primăriei, deoarece paznicii ar fi avut discuții cu cetățenii îmbrăcați în maiou și în șlapi. „Afișul este de mult timp la sediile instituțiilor din subordine, doar la sediul nou al Primăriei nu îl aveam. L-am pus pentru că paznicii explică în permanență și li se răspunde că nu scrie nicăieri. Nu au fost incidente grave. Avem însă numeroase persoane care vin cu șlapi de plajă și cu maiou cu găurele. Există și o decizie de Consiliu Local care interzice accesul persoanelor îmbrăcate în ținută indecentă. Sunt oameni care o fac ostentativ, sunt supărați că au primit o amendă, vor să denigreze”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați, Raluca Ardean.

Anunțul este lipit la intrările din sediile Primăriei Galați și ale instituțiilor publice subordonate municipalității precum Evidența Populației, Direcția de Taxe și Impozite Locale, Starea Civilă, Spațiul Locativ și Asistența Socială.