Raportul pe Justitie va fi prezentat luni dupa-amiaza la briefingul de presa, a anuntat joi purtatorul de cuvint al executivului european, Mark Gray. Oficialul european a spus ca raportul pentru Romania va fi "corect, factual si ferm".

"Intentionam sa publicam raportul interimar atit pentru Romania cit si pentru Bulgaria luni la amiaza. Am avut o buna cooperare cu ambele guverne si ceea ce veti vedea in raport reprezinta o evaluare a progreselor din ultimele sase luni si a ceea ce trebuie facut pina la urmatorul raport care va fi programat pentru luna iulie", declarat Mark Gray intr-o conferinta de prea.

" Intentia noastra este de a publica un raport care este corect, factual si ferm in ceea ce priveste situatia din cele doua tari", a adaugat el.

Initial raportul urma sa fie publicat vineri daca s-ar fi ajuns la un acord asupra lui si dupa ce comisarii si-ar fi exprimat opinia si ar fi facut eventuale corectii. Procedura s-a prelungit deoarece acest acord nu a fost atins pina in momentul de fata. Partea romana, prin Misterul Justitiei, a trimis o serie de "corectii", a spus joi Teodor Melescanu.

Potrivit unor surse de la Bruxelles, citate de NewsIn, principalul motiv de ingrijorare al Comisiei si care va figura in raport, se refera la lupta impotriva coruptiei.

Acest lucru a fost recunoscut joi si de Teodor Melescanu. " Uitaindu-ma la raport si incercind sa fac o evaluare, as spune ca, problema importanta ramine lupta impotriva coruptiei si mai ales a marii coruptii. Aceasta reprezinta in continuare o prioritate, asa cum reiese atit din raport cit mai ales din evaluarile facute de noi la minister", a spus Melescanu, prezent la sedinta CSM.