Europarlamentarul Siegfried Mureșan (PNL) îl compară pe Liviu Dragnea cu dictatorul venezuelean Nicolas Maduro care și-a înscenat ”un asasinat” pentru a declanșa o amplă represiune a opoziției, liberalul comentând astfel afirmațiile liderului PSD potrivit cărora ar fi fost ținta unui asasinat, afirmații care nu au fost însoțite de niciun fel de probe.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Domnul Dragnea spune că anul trecut ar fi existat o tentativă de asasinat la adresa sa. Această parabolă a domnului Dragnea seamănă perfect cu minciuna gogonată a dictatorului venezuelean Nicolas Maduro care, pe 4 august, a înscenat un <> împotriva sa, pe care l-a folosit pentru represiuni ulterioare împotriva opoziției. Mulți jurnaliști au fost arestați după incident pentru a împiedica orice relatare obiectivă. Dictatorul mai spune că presupușilor atacatori le-ar fi fost oferite 50 milioane dolari și cetățenia americană. Povestea perfectă. Mai mult, dictatorul venezuelean vorbește despre <> a Guvernului prin violență. Parcă am auzit asta și de la propaganda guvernului Dragnea”, a scris Mureșan, pe pagina sa de Facebook.

Liberalul spune că, în realitate, pesediștii de la conducerea Guvernului se poartă ca niște dictatori latino americani. ”Eu vreau ca România să fie o țară europeană, în care hoții să fie la închisoare, iar oamenii cinstiți și competenți la conducerea țări”, a conchis el.

Liviu Dragnea a susținut, marți, la Antena 3, că anul trecut ar fi fost ținta unei tentative de asasinat, cei care-l vizau fiind patru străini care au stat în România trei săptămâni și care au fost plătiți de „un om foarte celebru în lume”, referire la George Soros, invocat adesea de comunicatorii PSD. În prima ieșire după protestele reprimate brutal pe 10 august, Liviu Dragnea a mai acuzat o „tentativă de lovitură de stat” și l-a atacat virulent pe președintele Klaus Iohannis, despre care a spus că vrea să fie suspendat.

Afirmațiile lui Dragnea au devenit deja, în spațiul online, ținta mai multor critici și chiar bancuri.