Numărul plângerilor penale înregistrate în urma violențelor de la protestul Diasporei a ajuns la 386, anunță Ministerul Public.

Protest Piata VictorieiFoto: Hotnews

În dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de trei inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice (pentru doi dintre aceștia) și respectiv nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în forma sustragerii unei arme (pentru cel de-al treilea). Cercetările continuă cu inculpații aflați în stare de arest preventiv.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au fost înregistrate 22 de dosare penale, într-unul dintre acestea fiind începută urmărirea penală in personam, pusă în mișcare acțiunea penală și dispusă, totodată, măsura preventivă a controlului judiciar față de un inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și ultraj. În celelalte 21 de dosare a fost începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii uneia sau unora dintre următoarele infracțiuni: ultraj (17 cauze), lovire sau alte violențe (o cauză), distrugere (o cauză), instigare publică (o cauză), incitare la ură sau discriminare (o cauză), tulburarea ordinii și liniștii publice (o cauză), furt calificat (o cauză) și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase (o cauză).