Arma furată pe 10 august de la femeia jandarm a fost găsită după cel care a sustras-o i-a dus pe anchetatori la locul unde o îngropase, a declarat marți Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Jandarmi prinsi de ultrasiFoto: Captura Digi 24

Pistolul era îngropat la marginea unei bălți de lângă localitatea ilfoveană Petrichioaia. În armă mai erau doar patru gloanțe, pentru că bărbatul a tras pe un câmp de două ori cu ea, fiind recuperat acolo și unul dintre cartușele goale.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, din Ilfov, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„În data de 20, inculpatul i-a condus pe anchetatori și a fost depistată arma sustrasă. Se afla îngropată la marginea unei bălți de pescuit de pe raza comunei Petrăchioaia, județil Ilfov. Arma a fost îngropată în acea locație încă din ziua de sâmbătă. Au fost găsite patru tuburi cartuș neutilizate, vorbim de patru cartușe integrale. Bărbatul conducând și la locul unde a executat în afara spațiului, vorbim de un teren viran, două focuri de armă. La acest moment, sunt continuate cercetările în vederea depistării tuturor persoanelor care au implicație în acest caz. Bărbatul nu are o motivare pentru modul în care s-a manifestat. (...) Arma despre care vorbim este un pistol calibru 7.65, Carpați, care avea un singur încărcător, șase cartușe asupra jandarmului care a fost agresat nu exista o încărcătură de rezervă”, a declarat Sarca, citată de Mediafax.

A​rma furată de la femeia jandarm agresată la mitingul din Piața Victoriei de pe 10 august a fost recuperată,anunța ieri Poliția Capitalei.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au dispus, săptămâna trecută, arestarea unui bărbat în vârstă de 32 de ani, suspectat că ar fi furat arma femeii jandarm la protestul din 10 august. El nu și-a recunoscut faptele în fața procurorilor