Ursul care a intrat, marţi, în mai multe gospodării din municipiul Miercurea Ciuc a fost omorât în curtea Colegiului Naţional "Octavian Goga", acolo unde se refugiase după ce a luat o capră din curtea unui localnic, a declarat, pentru Agerpres, viceprimarul Domokos Laszlo.

Cartuse pentru arma de vanatoareFoto: pixabay.com

El a precizat că autorităţile au acţionat după ce au primit avizele necesare din partea Ministerului Mediului.

"Ursul era în curtea Colegiului Naţional 'Octavian Goga', a intrat prin toate casele din zonă, în zori a omorât o capră, a dus-o în curtea liceului şi a mâncat-o. Era un pericol iminent pentru viaţa cetăţenilor. Am avut toate avizele de la Ministerul Mediului şi am respectat întru totul legea", a spus viceprimarul oraşului Miercurea Ciuc.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, ursul a intrat în jurul orei 6.00 în curtea unei gospodării de pe strada Arsenalului, a luat o capră după care a fugit rupând gardul gospodăriei. În jurul orei 6.40 a intrat în curtea Colegiului Naţional "Octavian Goga" şi a devenit agitat, rupând mai multe garduri.

Jandarmii au asigurat zona până în jurul orei 12.00, când ursul a fost împuşcat după primirea tuturor avizelor în acest sens.

Tot marţi, jandarmii au alungat o ursoaică şi pe cei doi pui ai săi în pădurea din zona localităţii Delniţa, la circa 11 kilometri de Miercurea Ciuc, după ce au fost zăriţi plimbându-se în apropierea autogării din localitate.