Consilierul pe teme economice al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunțat, marți, că în anul 2015 i s-a propus, "pe linia Gușă -KGB" să trădeze PSD și i s-a oferit funcția de premier, precizând că "s-a dorit să fie racolat de KGB", dar a refuzat, transmite Mediafax.

Darius ValcovFoto: Agerpres

"În martie, înainte de a fi arestat, domnul Băsescu a trimis prin domnul Dănuț Liga, care a fost consilier al domnului Băsescu, care a trimis mai departe prin domnul Mihai Niță o scrisoare prin care mi se cerea să îmi dau demisia de la Finanțe și să merg la Banca Mondială vicepreședinte (în 2015 când eram în negocieri cu FMI). Am refuzat scrisoarea. În paralel aveam o altă ofertă de a trăda PSD-ul, de a forma o nouă alianță cu Vasile Blaga și o parte din PDL-ul de la vremea aceea, unde puteam sa fiu prim-ministru, această ofertă a fost făcută pe linia Gușă-KGB", a declarat Darius Vâlcov, la DC News.

Consilierul premierului a precizat că "s-a dorit să fie racolat de KGB", însă a refuzat.

"Această ofertă mi s-a facut de mai multe ori. De ce spun pe linia KGB - pentru că se știu relațiile pe care le-am avut cu Gușă, se știe că s-a dorit sa fiu racolat de KGB, însă am refuzat", a mai spus Vâlcov.