​Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a confirmat pentru HotNews.ro că pe 10 august, în timpul protestului, a fost în Piața Victoriei, însă acesta spune că nu a fost în comandament și nici nu a dat ordine pentru că nu are nicio atribuție în acest sens, potrivit legii.

Aurelian BadulescuFoto: captura B1 TV

Acesta spune că a avut „treabă doar cu RATB-ul” deoarece au fost deviate mijloacele de transport în comun în timpul manifestației.

”Am fost în piață. Toată lumea a fost. Cum a mers Orban, am fost și eu. Am stat și m-am uitat la lume, ce să fac. Nu am fost în comandament, nu am dat ordine. Noi nu avem atribuții. Legea 550/2004 spune clar cine dă ordine și în ce condiții. Eu am fost în piață să văd dacă oamenii de la RATB au nevoie de ceva, că s-au luat măsuri de devierea circulației. Când se iau măsurile astea eu trebuie să semnez pe niște documente, mă ocup de RATB. Eu am avut treabă doar cu RATB-ul”, a declarat Aurelian Bădulescu pentru HotNews.ro.

Ministrul Carmen Dan a declarat ieri că, pe 10 august, la ora 16.00, „în punctul de comandă din piață s-au prezentat prefectul Capitalei și unul dintre viceprimarii Primăriei Municipiului București”.