Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, a declarat că, în cazul în care președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea nu convoacă sesiunea extraordinară, cerută de aleșii PNL, USR și PMP, atunci liberalii vor depune, miercuri, o plângere penală împotriva acestuia pentru abuz în serviciu.

Camera DeputatilorFoto: Hotnews

„Noi am depus o solicitare, treime a deputaților au depus o solicitare. Am îndeplinit toate formalitățile legale prevăzute în Regulament. Președintele Camerei Deputaților trebuia să facă doar formalitatea convocării Camerei Deputaților în sesiune extraordinară, lucru pe care nu l-a făcut. De ce? Pentru că nu a dorit dânsul, pur și simplu. Și asta, potrivit legii, conform Codului Penal, înseamnă abuz în serviciu. Acesta este motivul pentru care discutăm în momentul de față despre depunerea unei sesizări penale împotriva președintelui Camerei Deputaților care a săvârșit acest abuz. Este dreptul parlamentarilor, a unora dintre ei, să solicite această sesiune extraordinară și nimeni sau nimic nu îi poate opri să facă acest lucru. Cel mai probabil conducerea grupului deputaților PNL va semna sau, mă rog, membrii grupului, pentru abuz în serviciu”, a afirmat videliderul grupului deputaților PNL, Dan Vîlceanu, luni pentru Mediafax.

Întrebat când vor face liberalii acest demers, Dan Vîlceanu a răspuns: ”Este în funcție de ce va face domnul Dragnea. Dacă mâine (marți- n.r.) dânsul convoacă sesiune extraordinară la Camera Deputaților, practic subiectul este acoperit, plângerea rămâne fără obiect. Și din perioada pe care noi am indicat-o acolo, 20-24 august. Deci cel mai probabil plângerea se va depune după expirarea acestei perioade pe care noi am indicat-o ca fiind de sesiune extraordinară, între 20 și 24 pentru a îi da posibilitatea să convoace, adică să renunțe la abuzul pe care îl face. În momentul de față hotărârea este luată. În condițiile în care (Liviu Dragnea – n.r.) nu convoacă sesiunea extraordinară, miercuri depunem plângerea, la expirarea acestei perioade”.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu, căreia Liviu Dragnea i-a delegat atribuțiile, a declarat, luni, că nu poate fi convocată sesiunea extraordinară cerută de PNL, USR și PMP, pentru că solicitarea nu respectă Regulamentul, iar unele semnături ale deputaților sunt „diferite" sau „copiate". Deputatul PSD a explicat că „s-a constatat că unele semnături sunt diferite".