Numărul porcilor sacrificați în Spania în fiecare an a ajuns mai mare decât numărul spaniolilor, arată noile date statistice, citate deTelegraph. Potrivit unui raport guvernamental din 2017, numărul porcilor sacrificați în Spania a depășit pentru prima oară 50 de milioane, în condițiile în care populația țării este de circa 46,5 milioane de persoane.

HotNews.roFoto: Hotnews

O creștere a exporturilor de profil, mai ales pentru apetitul enorm al chinezilor pentru carne de porc, a dus la un avans masiv al șeptelului din fermele spaniole. În orice moment, în aceste ferme se află la îngrășat circa 30 de milioane de astfel de animale, iar sectorul a avut o valoare de 6 miliarde de euro în 2017.

Producția totală de carne de porc a urcat cu 20% în ultimii cinci ani, până la 4,3 milioane de tone, doar un sfert ajungând în farfuriile spaniolilor, care consumă, în medie, 21 de kilograme de carne de porc anual.