Carmen Dan nu a vrut să dezvăluie, nici în emisiunea Antena 3 la care a participat duminică seară, cantitatea de gaze lacrimogene folosite de forțele de ordine pe 10 august, invocând confidențialitatea raportului prezentat vineri. Cu puțin timp înainte, ea spusese că natura clasificată a raportului este dată de faptul că unele informații vizează date solicitate unor instituții. ”

HotNews.roFoto: Hotnews

Amintim că și conducerea Jandarmeriei a refuzat să spună cât gaz lacrimogen și câtă muniție neletală s-a folosit.

”E prinsă în raport. Are un caracter confidențial, nu pot să fac eu această precizare”, a Carmen Dan la Antena 3, adăugând că s-a lămurit faptul că gazele lacrimogene nu sunt periculoase.

”Sunt mijloace de intervenție ale jandarmeriei, tocmai pentru acest tip de misiune. Nu reisese din raport că ar putea să suporte cineva consecințe”, a spus ministrul de interne.

Ea a adăugat că a avut o discuție cu conducerea Jandarmeriei pentru a se face o demonstrație privind aceste gaze lacrimogene în care să se dea toate detaliile despre efectele lor.

Ministrul de interne a susținut și că, în permanență, Jandarmeria a acționat în mod defensiv, că s-a acționat gradual pentru cazurile de atac iminent sau pentru ca forțele Jandarmeriei să se pună la adăpost.