​Două dintre cele mai respectabile publicații la nivel internațional, Washington Post și The Economist, trag un semnal de alarmă în privința situației tensionate din România, cauzată de partidul de guvernământ - PSD. Washington Post:

HotNews.roFoto: Hotnews

”Încă un pas spre erodarea democrației din Europa Centrală”

Într-un editorial publicat de Washington Post se arată că erodarea democrației din Europa Centrală, care se face încet, dar sigur, a mai avansat cu un pas săptămâna trecută, după ce ”guvernul corupt al României a recurs la forța brută, ca răspuns la protestele organizate împotriva atacului său asupra statului de drept”.

Jurnaliștii americani precizează că, după ce zeci de mii de oameni s-au adunat în centrul Bucureștiului pentru a cere demisia Guvernului, forțele poliției au organizat atacuri cu tunuri de apă, gaze lacrimogene și bastoane, lovind violent pe participanții la proteste, pe jurnaliști și chiar pe câțiva turiști israelieni. Peste 400 de oameni au fost răniți, ”ceea ce reprezintă o cifră șocantă pentru o țară care este membru al Uniunii Europene și al NATO”, mai notează Washington Post.

CITESTE CONTINUAREA PE ȘTIRILE PROTV