​Ministrul Apărării, social-democratul Mihai Fifor, susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că europarlamentarul PSD Dan Nica ar fi fost amenințat cu moartea după ce sâmbătă a cerut o comisie parlamentară de anchetă privind protestul din 10 august. Fifor adaugă că sprijină cu ”tărie” propunerea colegului său de partid.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Ieri, și susțin cu tărie această propunere, colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost amenințat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primește astfel de amenințări și nu putem permite perpetuarea și accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societății românești. De aceea această comisie trebuie constituită de îndată. Guvernele se schimbă de către majorități parlamentare rezultate în urmă votului democratic și nu prin violente puse la cale in stradă.”, a scris Fifor pe rețeaua socială.

El reia teoria propagată de PSD conform căreia s-ar dori ”dărâmarea violentă a guvernului legitim al PSD”, întrebând retoric cui servește instabilitatea politică înainte de alegerile europarlamentare și prezidențiale de anul viitor.

Primul cuvânt din postarea ministrului este scris greșit, corect, în latină, fiind ”Cui prodest?” (Cui îi folosește? Cine profită?). Mihai Fifor este absolvent al facultății de litere.