Românul care inițial fusese declarat mort, în urma prăbușirii podului din apropiere de Genova, dar care de fapt fusese internat în comă profundă de gradul IV într-un spital italian, a decedat sâmbătă, scrie Mediafax, citând Ministerul Afacerilor Externe.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În continuarea informațiilor referitoare la incidentul produs la data de 14 august 2018, pe autostrada A10, în apropiere de Genova, ca urmare a prăbușirii unei porțiuni din viaductul Morandi, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: Cetățeanul român rănit în urma prăbușirii viaductului Morandi a încetat din viață în cursul acestei zile. Decesul a fost notificat de către medici, atât familiei, cât și reprezentanților Consulatului General al României la Torino aflați la spital. Reprezentanții echipei consulare sunt în contact cu familia cetățeanului român și acordă asistența consulară necesară în astfel de situații, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsuflețit și a certificatului de deces. Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate în aceste momente extrem de dificile", informează MAE, într-un comunicat de presă.

Este al doilea român care și-a pierdut viața în urma tragediei.

Ministerul Afacerilor Externe preciza, miercuri, că unul dintre românii declarați morți în urma prăbușirii podului din apropierea orașului Genova, Italia, este de fapt în viață, însă este internat în comă profundă de gradul IV. Reprezentanții ministerului mai spuneau că "eroarea a fost sesizată în cursul acestei zile, odată cu sosirea familiei care a constatat că trupul neînsuflețit prezentat de autoritățile italiene pentru identificare nu era cel al cetățeanului român în cauză".

Sora românului declarat mort la Genova, dar care era de fapt internat în spital, în comă profundă, a declarat că este ultima persoană care a vorbit cu bărbatul şi că acesta avea o stare proastă, nu se simţea bine. Cei doi au avut o soră care a murit la 23 de ani lovită de fulger.

Cel puţin 42 de oameni au murit după prăbuşirea unui segment al viaductului Polcevera (Morandi), pe autostrada A10, în apropiere de oraşul Genova, conform celui mai recent bilanţ neoficial, informează cotidianul Corriere della Sera. Autorităţile italiene au declarat sâmbătă zi de doliu naţional.