Numărul plângerilor înregistrate în urma acțiunilor violente ale jandarmilor de la protestul de pe 10 august a ajuns la 238, fiind efectuate până în prezent 106 audieri în dosarul privind anchetarea evenimentelor, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Jandarmi in Piata VictorieiFoto: Hotnews

Totodată, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, avertizează asupra pericolului generat de atacurile sistematice, din media, la care sunt supuși unii procurori care instrumentează dosarele aflate în atenția opiniei publice.

Acesta dă asigurpri că ancheta este una imparțială și efectivă pentru aflarea adevărului privind faptele comise, identificarea persoanelor implicate, precum și al stabilirii responsabilităților legale.

”Sunt în curs de desfășurare activități investigative pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea violențelor, inclusiv din rândul forțelor de ordine”, mai arată Ministerul Public în comunicat.

Parchetul a menționat că în perioada 18-19 august 2018, între orele 9.00-14.00, se va desfășura activitate de relații cu publicul la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, strada George Georgescu nr. 3 , sector 4, Bucureşti, iar începând cu data de 20 august 2018 se vor efectua acte de urmărire penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, situat în Bulevardul Libertății nr. 12, sector 5, Bucureşti.