Obiecte care i-au aparținut fostului președinte american Abraham Lincoln riscă să fie scoase la licitație, întrucât Fundația Bibliotecii Prezidențiale Abraham Lincoln a acumulat o datorie de 9,7 milioane de dolari, după un împrumut contractat în urmă cu mai bine de un deceniu, scrie Mediafax, citând Washington Post.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sute de exponate care i-au aparținut celui de-al 16-lea președinte american riscă să fie scoase la licitație.

Fundația are ca termen limită pentru a acoperi creditul din donații și din subvenții de stat luna octombrie 2019, astfel că au fost lansate campanii de strângere de fonduri pentru a se evita pierderea obiectelor colecționate.

La trei luni de la lansarea campaniei, pagina Save Lincoln Artifacts. Donate Now adunase 12.019 dolari din necesarul de aproape 10 milioane de dolari.

Între obiectele păstrate de fundație se numără mănușile albe pe care Lincoln le avea în buzunar în noaptea în care a fost asasinat - 15 aprilie 1865 -, portofelul, ochelarii și sigiliul prezidențial.

Aproape toate exponatele fac parte din colecția Louise și Barry Taper, numărând peste 1.000 de obiecte achiziționate de fundație în 2007, pentru 25 de milioane de dolari.