Europarlamentarul Norica Nicolai susține că imaginile care surprind intervenția violentă a jandarmilor de la protestul din 10 august ar fi fost trucate, adăugând că poate fi de acord cu orice dar nu cu ”violența și injuriile aduse oamenilor legii”, relatează Adevarul.

Norica NicolaiFoto: Evenimentul Zilei

”Se pot face multe cu un calculator. Cred că imaginile cu jandarmii care lovesc oameni cu mâinile ridicate au fost trucate. Şi în ţările din UE se acţionează la fel dacă nu se respectă spaţiul delimitat de jandarmi. Eu pot să fiu de acord cu orice, dar nu cu violenţa şi injuriile aduse oamenilor legii. Nu înţeleg de unde atâta ură”, a declarat Norica Nicolai la Turceni, potrivit Adevarul.

Europarlamentarul s-a aflat în judeţul Gorj pentru a participa la manifestările dedicate împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea Termocentralei Turceni.

Peste 450 de protestatari au avut nevoie de îngrijiri medicale după intervenția violentă a Jandarmeriei de la protestul din 10 august. Imaginile surprinse arată faptul că jandarmii au intervenit în forță, cu bastoane și gaze lacrimogene împotriva manifestațiilor pașnici, printre care s-au regăsit și câțiva provocatori agresivi.

Vineri, la ora 22.45, este anunțat un nou protest în Piața Victoriei pentru a marca o săptămână de la evenimentele violente din 10 august, mitingul fiind organizat sub deviza ”Democrația moare în gaze lacrimogene și bastoane!”.