Un nou protest este anunțat pentru vineri seara, ora 22:45, pentru a marca o săptămână de la manifestațiile din 10 august care au fost marcate de intervenția violentă a Jandarmeriei, peste 450 de oameni având nevoie de îngrijiri medicale. Manifestația va avea loc sub deviza ”Democrația moare în gaze și bastoane!”.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Ne întâlnim la ora 22:45 pentru a putea comemora în tăcere momentul când a început represiunea împotriva manifestanților. Este nevoie să fim cel puțin 452 de persoane care să purtăm măști (chirurgicale sau pentru zugrăvit) și să reamintim lumii că democrația moare în România în gaze și bastoane”, scriu organizatorii evenimentului, pe Facebook.

Evenimentul este organizat de Rezistența, Inițiativa România, Abuzurile Jandarmeriei și Ștafeta Steagului Uniunii Europene.

”Noi, cei 452 care îi vom reprezenta pe victimele asaltului din 10 august, alături de toți cei care vor veni în Piața Victoriei, vom protesta atât împotriva celor care au comandat violențele din acea noapte cât și împotriva reprezentanților de vârf ai coaliției toxice PSD-ALDE, adevărații coordonatori ai abuzurilor din acea noapte și ai batjocoririi democrației din țara noastră”, mai spun organizatorii.