Laurențiu Cazan, cel care a coordonat acțiunea jandarmilor la protestul din 10 august, spus că atunci când colegii lui interveneau pentru restabilirea ordinii, a observat persoane violente care se aprovizionau cu sticle incendiare pentru „a acționa”, potrivit Mediafax.

Maior Laurentiu CazanFoto: Jandarmeria Romana

„Pe timpul restabilirii ordinii publice, ați văzut modul nostru de acţiune a fost direcţionat în principal către zona Titulescu - Buzeşti. Tot acolo am avut şi principalele probleme cu acea baricadă, acele incendii. (...) Pe zona Ion Mihalache, vă spun în momentul în care colegii noştri acţionau pentru a îndepărta persoanele turbulente, a fost observată un auto, o maşină cu sticle incendiare, i-am văzut pur şi simplu când se aprovizionau din acea maşină pentru a acţiona”, a declarat la TVR1 Laurențiu Cazan, adjunctul Serviciului de Ordine Publică al Jandarmeriei Capitalei, cel care a coordonat jandarmii la mitingul din 10 august.

Acesta a spus că din punctul său de vedere, intervenția a avut loc la momentul oportun deoarece, în caz contrar, ar fi avut jandarmi „incendiați”.

„Consider că din punctul de vedere al intervenţiei a fost exact la momentul potrivit. Am avut violenţe directe împotriva forţelor de ordine, caz în care legea îţi permite să nu mai ai ordin de intervenţie din partea prefectului, ceea ce noi am avut pentru că ne aşteptam la aşa ceva. Şi pot să spun sau să anticipez că, dacă nu aveam o intervenţie la momentul respectiv, când lucrurile au degenerat în totalitate, violenţele erau generalizate, lucrurile ar fi stat mult mai grav, probabil că aveam la momentul ulterior inclusiv jandarmi incendiaţi. (...) Dacă restabilirea ordinii publice nu se realiza la momentul acela, aveam mult mai multe victime, iar lucrurile degenerau, drept urmare (...) maşina găsită undeva în zona Ion Mihalache cu cocktailuri Molotov, sticle incendiare”, a mai spus Cazan.