Jandarmeria a publicat pe contul său de Facebook un film cu intervențiile forțelor de ordine în timpul protestelor din alte țări, între imaginile folosite fiind unele de la Russia Today, agenția de propagandă a Kremlinului.

Filmul jandarmerieiFoto: Captura video

Filmul publicat de Jandarmerie este ulterior unui alt video cu imagini de la mitingul din 10 august, în care instituția prezintă o succesiune a evenimentelor, prezentând doar momentele în care apar pesoane violente și nicio secvență cu inervenția brutală asupra oamenilor pașnici.

Filmul cu intervențiile în forță din alte țări, în care sunt folosite imagini de la Russia Today, este prefațat de mesajul: „În continuare, vă prezentăm modul de intervenție al forțelor de ordine publică din Uniunea Europeană și Statele Unite, în situații de restabilire a ordinii de drept”.

În imagini se observă cum forțele de ordine folosesc gaze lacrimogene și bastoane, însă loviturile sunt în la picioare și trunchi, nu în cap așa cum s-a întâmplat în timpul protestelor din București, fapt sesizat și de cititorii HotNews.