Elevii bucureşteni cu vârste cuprinsă între 6 şi 14 ani ar putea beneficia de un sprijin financiar în cuantum de 450 de lei, o dată pe an, pentru achiziţionarea de rechizite, în cazul în care venitul pe membru de familie este sub 1.900 de lei, transmite Agerpres.

Elev la clasaFoto: Agerpres

Conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 23 august a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului şcolar urmează să fie acordat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB). Beneficiarii vor fi părinţii/reprezentanţii legali ai copiilor încadraţi într-o formă de învăţământ publică sau privată, cu domiciliul stabil în Bucureşti de cel puţin şase luni sau reşedinţa de cel puţin şase luni pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Bucureşti.

Sprijinul va fi acordat sub rezerva achitării de către beneficiar a obligaţiilor de plată faţă de bugetul local.

Produsele care pot fi achiziţionate cu sprijinul financiar sunt: cărţi pentru copii care ajută la creşterea şi dezvoltarea corespunzătoare a acestora, cărţi care fac parte din bibliografia obligatorie, manuale şcolare, culegeri, cărţi de colorat, cărţi cu poveşti, cărţi audio, cărţi de matematică şi logică, ştiinţă şi viaţă, educaţie medicală, educaţie civică şi etică.

De asemenea vor putea fi luate: rechizite şi papetărie pentru copii: instrumente de scris şi corectură, articole din hârtie, caiete şi coperţi, adezivi, obiecte pentru pictură, desen, penare, ghiozdane, dar şi alte articole şcolare.