Fondul de hedging al lui George Soros a cumpărat mai multe pachete de acțiuni în companiile din energie, inclusiv Chevron, ca urmare a reintrării pe creștere a acestei industrii, informează Bloomberg, citat de Mediafax.

Sonda petrolFoto: Flickr

Soros Fund Management a făcut cea mai importantă investiție din sectorul energetic, în valoare de 30,8 milioane de dolari, în Devon Energy, iar achizițiile de acțiuni au mai vizat Andeavor, RSP Permian Inc. și Kinder Morgan Inc.

Strategia este urmată și de alte fonduri speculative. Stanley Druckenmiller, fondatorul Duquesne Family Office și fost angajat al lui Soros, a cumpărat 1,68 milioane de acțiuni în VanEck Vectors Oil Services ETF, în trimestrul 2, valoarea acestora ridicându-se la 44,1 milioane de dolari, cea mai importantă a treia achiziție din portofoliu, în această perioadă. La aceasta a adăugat un pachet în valoare de 34,8 milioane de dolari la Marathon Petroleum, a patra cea mai mare investiție din portofoliul Duquesne în trimestrul 2, și alte acțiuni la Devon Energy.

Investițiile se fac pe fondul majorării prețului petrolului, care a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, în iulie, în jur de 70 de dolari pe baril, și a extinderii pieței gazelor de șist, evoluții reflectate în furnizarea tot mai ridicată de servicii și echipamente pentru companiile petroliere.