Ionuț Sindile, prim-adjunctul lui Sebastian Cucoș, va fi începând de miercuri 15 august noul șef al Jandarmeriei Române. El va fi împuternicit pe o perioadă de 6 luni, potrivit Realitatea TV si Antena 3. Informația nu a fost confirmată oficial până acum.

Ionuț Sindile a fost adjunctul lui Sebastian Cucoș la intervenția în forță de vineri seară din Piața Victoriei și a fost la comanda Jandarmeiri pe 20 iunie când au avut loc incidentele din Piața Victoriei dintre jandarmi și protestatari, au declarat pentru G4Media.ro surse din ministerul de interne. Potrivit acestora, șeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, ar fi fost plecat de câteva zile din țară.

Actualul șef al Jandarmeriei, Sebastian Cocoș, se află în situația în care îi expiră interimatul la conducerea instituției. Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, se așteaptă avizul din partea CSAT: Ea a mai spus că nu a vorbit cu președintele despre acest aspect.

”În acest moment, Sebastian Cucoş este inspectorul general al Jandarmeriei Române. Suntem încă în procedura de avizare. Teoretic, şi astăzi poate să primească avizul de la Cotroceni, de la CSAT. Noi am făcut demersurile şi am depus toate documentele în timp util", a declarat Carmen Dan la sediul MAI, citată de Agerpres.

Ea a adăugat că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre avizarea lui Sebastian Cucoş şi nu cunoaşte poziţia şefului statului în această chestiune.

"Nu ştiu, că s-a opus, că nu s-a opus, ştiu doar că suntem încă în procedură. Nu am discutat cu domnul preşedinte pe acest subiect", a precizat ministrul.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, lui Sebastian Cucoş îi expiră, marţi, al doilea mandat de şase luni ca inspector şef interimar al Jandarmeriei Române.