Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a depus, marți, o plangere la Poliția Dolj împotriva directorului Filarmonicii Oltenia, Gabriel Zamfir, după ce acesta a scris pe facebook că mamele care au fost cu copiii la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei ar merita „măcar un glonţ în cap”.

Marian Jean Marinescu spune că limbajul lui Gabriel Zamfir, director la Filarmonica Oltenia este unul care încurajează actele de violență și a depus plângere la Poliția Dolj .

“Limbajul este inadmisibil pentru un om de cultură și un fost preot”, susține Marinescu.

Eurodeputatul a mai solicitat, de asemenea, Inspectoratului de Jandarmi Dolj, numele conducătorilor efectivelor de jandarmi care au fost detaşate la Bucureşti în perioada 10-11 august şi care au participat la evenimentele din Piaţa Victoriei.

“Se vorbeşte din ce în ce mai mult despre acţiuni violente ale jandarmilor, cred că avem dreptul să ştim cine a participat la aceste acţiuni”, a mai spus europarlamentarul.

Într-un comentariu pe facebook, Gabriel Zamfir scria, după protestul din 10 august: „Un mare respect pentru acei jandarmi și măcar un glonț în cap acelor așa-zise 'mame' care au ieșit cu copiii în brațe la proteste deși se știa că nu e un protest pașnic așa cum ar trebui să fie în democrație. Dar deh nu avem aceeași definiție pentru democrație”.

Ulterior, mesajul a fost șters de pe contul său de facebook.