Parchetul general a confirmat, marți, preluarea dosarului privind violențele din 10 august din Piața Victoriei de la Parchetul Militar, pentru cercetarea unitară a evenimentelor, după ce au fost depuse plângeri penale împotriva ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, prefectului municipiului Bucureşti, Speranța Cliseru, conducerii Jandarmeriei Române şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. La data de 11 august 2018, s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, arată Parchetul.

Augustin LazarFoto: Agerpres

”Precizăm că dosarul preluat de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a procurorului militar de serviciu al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, care a constatat din imaginile prezentate în spaţiul public că există suspiciunea posibilei comiteri a unor fapte de natură penală de către cadrele militare”, arată Parchetul într-un comunicat.

În acest dosar au fost înregistrate până în prezent un număr de 126 de plângeri penale şi au fost audiate 74 de persoane.

”Menţionăm că în perioada 15 - 17 august 2018, în dosarul penal constituit la nivelul Secţiei Parchetelor Militare – PICCJ, se vor efectua acte de urmărire penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri. Activitatea se va desfăşura la sediul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, strada George Georgescu nr. 3 , sector 4, Bucureşti”, mai spune Parchetul General.