Unul dintre cele mai cunoscute soft-uri de recunoaștere facială, Face API de la Microsoft, indică cu probabilitate de aproape 60% că bărbatul în alb care ar fi coordonat intervenția de vineri a jandarmilor este aceeași persoană cu colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Ţepeş. Asemănarea a fost semnalată de un cititor HotNews.ro. Soft-urile de recunoaștere facială sunt utilizate de tot mai multe instituții de peste tot din lume și primesc mereu îmbunătățiri.

Verificare faceiala pe Face APIFoto: Face API

Recent a apărut o fotografie clară cu bărbatul în alb care pare să fi coordonat intervenţia în forţă a Jandarmeriei din Piaţa Victoriei, vineri seara, fotografie realizată de Nick Stavre

Pe reţelele sociale este notată asemănarea dintre acest bărbat şi colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Ţepeş.

Ei bine. comparând fotografia clară apărută recent cu una oficială, programul Face API din Microsoft Azure indică o certitudine de 60%.

Microsoft Face API este un serviciu de cloud care se folosește de algoritmi pentru a detecta fețe și pentru a face comparații și recunoaștere pentru diverse chipuri.