Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, în legătură cu podul prăbușit în apropierea orașului Genova, că autoritățile italiene nu au notificat oficiul consular în legătură cu cetățeni români afectați în incident, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Consulatul General al României la Torino urmărește îndeaproape evenimentele legate de prăbușirea unui pod rutier în orașul Genova. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Până în acest moment, autoritățile italiene nu au notificat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident", au anunțat, marți, reprezentanții MAE într-un comunicat de presă.

Reprezentanții ministerului oferă detalii la care românii pot cere asistență consulară. "Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale oficiului consular:+39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular: +39 338 756 8134. Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să intervină, în limita competențelor legale", adaugă sursa citată.

O porțiune a unui pod al autostrăzii A10 s-a prăbușit marți la Genova, au anunțat pompierii, care cred că mai multe mașini au căzut în gol, scrie AFP. Zeci de morți, anunță serviciile de ambulanță, preluate de agenția Adnkronos, citată de Reuters