Un bărbat a fost arestat de poliția londoneză după ce a intrat bariera de securitate de lângă clădirea Parlamentului britanic, iar mai mulți pietoni au fost răniți, a anunțat poliția, potrivit Reuters.

Incident la LondraFoto: Captura video

UPDATE: Incidentul este tratat ca atentat, șoferul mașinii fiind arestat sub acuzația de terorism, a anunțat poliția, citată de Reuters. Șoferul, în vârstă de 20 de ani, se află în custodia poliției. ”În autoturism nu se mai afla nimeni. De asemenea, nu au fost găsite arme până acum”, a mai precizat poliția.

Doi răniți au fost transportați la spital. Premierul Theresa May a transmis un mesaj de solidaritate cu cei răniți.

Parlamentul se află în vacanță, iar May este și ea plecată în concediu, în afara țării.

UPDATE: Două persoane sunt tratate de paramedici, la fața locului. Rănile nu par a fi serioase, informează Reuters.

UPDATE: Poliția londoneză a precizat că, potrivit informațiilor din acest moment, niciun rănit nu se află în stare gravă, relatează Reuters. Autoritățile nu se pot pronunța deocamdată dacă este vorba despre un atentat terorist.

Stația de metrou Westminster a fost închisă, în urma incidentului.

Potrivit unor relatări, mașina a lovit bicicliști, însă nimeni nu este în stare gravă. Deși Scotland Yard nu poate preciza în această etapă a investigației dacă a fost un atentat terorist, martori oculari spun că mașina părea că a intrat deliberat în mulțime.

Ewalina Ochab, care a văzut incidentul, relatează pentru BBC: ”Cred că a fost intenționat, mașina se îndrepta cu viteză spre bariera de securitate. Mergeam pe partea cealaltă a drumului. La un moment dat am auzit un zgomot și cineva a țipat. M-am întors și am văzut un autoturism argintiu îndreptându-se repede către trotuar. Mașina nu părea să aibă plăcuțe de înmatriculare în față, în momentul izbiturii”.

"Șoferul mașinii a fost reținut de ofițerii de poliție pe loc. Mai mulți pietoni au fost răniți. Poliția se află la locul incidentului. Vom reveni cu informații atunci când acest lucru va fi posibil”, a precizat poliția londoneză pe twitter.

Înregistrările de pe rețelele sociale arată reacția poliției puternic înarmată, forțele de ordine ajungând imediat la fața locului, zona din jurul Parlamentului fiind imediat încercuită.

Un număr de persoane a fost rănit după ce mașina a intrat efectiv în bariera de securitate din fața Parlamentului, potrivit Scotland Yard, scrie și BBC. Forțele de poliție înarmate, ambulanțe, pompieri intervin, la fața locului, incidentul producându-se în jurul orei 07:30. Imaginile arată cum ofițerii de poliție au înconjurat mașina înainte de arestarea bărbatului.

Străzile adiacente din zona Millbank, Parliament Square și Victoria Tower Gardens au fost închise. Corepondentul politic al BBC Jonathan Blake, care se află la fața locului, spune că în jur de șase mașini de poliție au ajuns în același timp, fiind urmate de altele, locul fiind împânzit de forțe de ordine. Încă nu sunt cunoscute detaliile incidentului.

Vom reveni