O fostă consilieră a președintelui american a dat publicității o înregistrare audio despre care spune că redă conversația telefonică cu Donald Trump, care ar fi avut loc după demiterea ei, la finalul anului trecut, relateazăBBC News. Deși, în trecut i-a luat apărarea acestuia, acumOmarosa Manigault Newmanspune că acuzațiile de rasism la adresa acestuia sunt întemeiate.

Donald TrumpFoto: YouTube

În înregistrarea audio prezentată de postul de televiziune NBC, o voce care se presupune că este a lui Donald Trump își exprimă surpriza față de concedierea consilierei Omarosa Manigault Newman cu doar o zi în urmă."Nimeni nu mi-a spus nimic”, se aude vocea bărbatului.

Omarosa va lansa curând o carte de memorii despre șederea ei la Casa Albă, însă criticile lansate de aceasta la adresa administrației prezidențiale au fost catalogate ca fiind expresia unui fost angajat nemulțumit.

Trump însuși a scris luni pe twitter că fosta consilieră a început să îl atace ca urmare a faptului că și-a pierdut slujba.El a adăugat că l-a rugat pe șeful administrației sale John Kelly să încerce să rezolve problema.

Pe de altă parte, avocatul lui Trump spune că, cel mai probabil, Omarosa a încălcat legea prin înregistrarea unor convorbiri private de la Casa Albă.

Omarosa Manigault Newman l-a cunoscut pe Trump cu mult timp înaintea ca acesta să devină președinte, pe vremea când lucra la celebrul show TV The Apprentice și a fost consiliera președintelui pe subiecte ce țineau de afro-americani pe durata campaniei electorale din 2016. Ea a fost unul dintre cei care l-a apărat pe Trump, respingând adesea acuzațiile potrivit cărora președintele ar fi rasist.Demiterea ei a avut loc în decembrie 2017.

Într-o altă înregistrare a unei convorbiri cu șeful direct John Kelley, care ar fi avut loc în camera secretă unde sunt discutate cele mai importante subiecte de securitate, acesta invocă probleme serioase de integritate care îl determină să ia măsuri în sesnul concedierii sale. Printre acestea este menționată folosirea mașinilor oficiale în interes personal.

”Există niște prevederi legale serioase care au fost încălcate și riști să fii trasă la răspundere legal, ceea ce sperăm că putem controla”, se aude spunând Kelley, la un moment dat.

El adaugă: ”Dacă ne putem despărți amical ... poți privi timpul petrecut la Casa Albă ca pe un an petrecut în serviciul națiunii și apoi vei pute să continui fără niciun fel de probleme legate de reputația ta”.

În cartea care urmează să fie lansată, ”Unhinged”, cea mai gravă acuzație adusă de Omarosa la adresa lui Trump este legată de folosirea cuvântului peiorativ ”negger” (negrotei), aceasta susținând că a fost orbită în ceea ce privește atitudinea președintelui, despre care acum spune că este rasist.