UPDATE Bărbatul care a fost reținut în noaptea de luni spre marți, pentru că ar fi furat arma femeii jandarm la protestul din 10 august, nu și-a recunoscut faptele în fața procurorilor, au precizat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei. Acesta a recunoscut că el este cel din imaginile promovate de Poliția Capitalei, însă a mai spus că el ar fi lovit-o cel mai puțin pe femeia jandarm, subliniind totodată, că nu a furat arma.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul este muncitor necalificat, la o firmă, spun aceleași surse.

Polițiștii l-au găsit pe bărbatul care ar fi furat pistolul femeii jandarm la protestul din 10 august, iar procurorii au dispus reținerea sa, el fiind audiat în noaptea de luni spre marți. La audieri, acesta nu și-a recunoscut faptele, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, e acuzat de tulburarea ordinii și de furtul armei, care nu a fost găsită. „În baza unei informații transmise de un cetățean polițiștilor din Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov, informație ce ne-a fost comunicată de urgență, a fost identificat bărbatul din fotografiile mediatizate. În urma unei acțiuni a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Omoruri, bărbatul a fost depistat și condus la audieri.

În urma activităților desfășurate, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a emis ordonanță de reținere pe numele bărbatului de 32 de ani, care este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor (în forma sustragerii unei arme) și tulburarea ordinii și liniștii publice”, au precizat reprezentanții Poliției Capitalei, printr-un comunicat de presă. Cercetările sunt continuate de către polițiști pentru a fi găsit pistolul, dar și pentru a fi depistați ceilalți bărbați care i-au lovit pe cei doi jandarmi la protestul din 10 august, unde au avut loc mai multe violențe.