Europarlamentarul Monica Macovei îii solicită președintelui Klaus Iohannis „să ceară imperativ în CSAT toate cifrele și datele care indică muniția folosită și toate comunicările care au planificat și ordonat reprimarea protestului din 10 august 2018”.

Monica MacoveiFoto: Facebook / Monica Macovei

Statul controlat de Dragnea și-a lovit brutal cetățenii. Românii au bătut români. Pentru asta, toți cei vinovați trebuie să răspundă penal și cu funcțiile. Un stat care își bate cetățenii este un stat penal și o dictatură. Procurorii trebuie să ancheteze imparțial și rapid și să trimită în judecată toți vinovații. Nu există victime fără 'călăi'", afirmă fostul ministru al Justiției, într-un comunicat remis HotNews.ro.

Aceasta afirmă că nu face anchete, dar conduce CSAT. „Îi cer din nou să convoace CSAT și să analizeze rapid ce rol a avut fiecare instituție a statului în reprimarea protestului din 10 august 2018. Orice întârziere înseamnă timp lăsat celor vinovați de măsurile luate să încerce să își acopere urmele. Peste 440 de persoane au trecut pe la punctele SMURD, 60 de persoane au fost transportate la spital. Manipulările lui Dragnea, Dan și restul organizatorilor violențelor extreme, inclusiv cu muniție, nu sunt crezute de nimeni și nici nu pot fi”, spune Monica Macovei.