"Totul s-a întâmplat fără niciun avertisment. Stăteam pe jos când au venit spre noi", a povestit pentru HotNews.ro, de pe patul de spital, Doru Oprea, un protestatar care s-a ales cu o rană urâtă în urma acțiunilor violente ale jandarmilor. Capacul unei grenade i-a intrat adânc în piciorul drept. Acesta spune că se afla cu un prieten, vineri, în jurul orei 23 și 10, în partea dinspre Bulevardul Aviatorilor, o zonă cu protestatari pașnici, când a început ofensiva jandarmilor.

Foto:

"Stăteam într-o zonă liniștită, erau oameni calmi, nu erau huligani. Tot vedeam artificii și i-am întrebat pe jandarmi de lângă noi ce se întâmplă. Nu au răspuns la nicio întrebare", mai povestește Doru Oprea. După aceea au văzut tunul cu apă îndreptat spre ei și i-a întrebat în glumă dacă vor să le facă un duș. Jandarmii tot nu au răspuns. În schimb, au acționat. Au tras cu tunul cu apă și gaze lacrimogene spre grupul din care făcea parte din Doru Oprea. "Au aruncat cu o grenadă chiar lângă mine, mi-au țiuit urechile și am simțit ceva în picior", și-a amintit protestatarul rănit. Acesta consideră că nu este normal să fie atacați fără niciun fel de avertisment.

Cu ajutorul unui prieten, Dragoș Preda, a reușit să ajungă la ambulanțele SMURD, iar de acolo a fost dus Spitalul Universitar din București, fiind operat chiar în acea noapte. Din păcate, rana a fost prea mare pentru a putea fi cusută, motiv pentru care va avea nevoie de chirurgie plastică, operație care ar putea fi făcută peste două săptămâni.

Doru Oprea spune că imediat după ce se va externa, se va prezenta la IML, după care va depune plângere la Parchet.