Mai mulți turiști israelieni au fost scoși din taxi și loviți de jandarmi în timpul intervenției de vineri, din zona Piața Victoriei, ambasada Israelului în România calificând incidentul drept unul „inacceptabil și extrem de serios”

Cetateni israelieni, batuti de jandarmiFoto: Captura video

„Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turiști israelieni nevinovati s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel, către un restaurant din Bucuresti. Au fost opriți, trași afară din masină si, în ciuda faptului că au arătat pașapoartele străine și au explicat ca nu au nimic de a face cu evenimentele în curs, au fost batuti de către fortele de ordine. Consideram acest incident ca fiind inacceptabil si extrem de serios. Turistii israelieni care au avut de suferit de pe urma interventiei brutale vor depune plangere penala impotriva agresorilor”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Israelului, remis HotNews.

Momentul intervenției jandarmilor a fost surprins de Adina Florea de la Vice, imaginile fiind postate pe Facebook, însoțite de comentariul: „lângă intersecția dintre Mihalache și dr. Felix Iacob. jandarmii zguduie un taxi și apoi calcă pe cap oamenii dinăuntru, jandarmii îmbrâncesc jurnaliștii care filmează și eu mă trezesc azvârlită trei metri de mână lungă a STATULUI ROMÂN”.

Subiectul a apărut și înpresa israeliană.