Patriarhul Daniel: Întărirea comunităţilor româneşti din jurul graniţelor şi din diaspora - prioritate pastorală a BOR / Ura, dezbinarea și vrajba dezumanizează societatea, oamenii se înrăiesc

de C.D.     HotNews.ro
Luni, 13 august 2018, 13:38 Actualitate | Esenţial


Patriarhul Daniel
Foto: Facebook/ Agentia de stiri Basilica
Întărirea comunităţilor româneşti din jurul graniţelor ţării şi din diaspora prin cultivarea unităţii şi identităţii românilor reprezintă o prioritate pastorală a Bisericii Ortodoxe Române (BOR), afirmă patriarhul Daniel, într-un mesaj adresat cu prilejul Duminicii migranţilor români (19 august 2018). 

"În ultimul deceniu, nevoile spirituale ale românilor aflaţi departe de Ţară au determinat Biserica Ortodoxă Română să aibă ca prioritate pastorală întărirea comunităţilor româneşti din jurul graniţelor ţării şi din diaspora română, o realitate nouă care a căpătat o amploare nemaiîntâlnită în istoria poporului român. În acest sens, Patriarhia Română a cultivat unitatea şi identitatea românilor prin înfiinţarea de eparhii, protopopiate şi parohii, precum şi prin programe sociale, educaţionale şi culturale menite să răspundă concret solicitărilor venite din partea credincioşilor. Totodată, prin activitatea liturgică şi pastoral-socială a ierarhilor şi clericilor ortodocşi români din străinătate, Biserica Ortodoxă Română se străduieşte să edifice, deodată cu biserica din suflet, şi lăcaşuri de cult acolo unde există comunităţi româneşti, oferind astfel posibilitatea fiecărui român creştin ortodox aflat în străinătate să poată asculta sfintele slujbe în limba maternă, să se poată spovedi şi împărtăşi într-o biserică românească, păstrând astfel legătura cu Biserica Mamă din Ţară", afirmă patriarhul într-un mesaj transmis Agerpres. 

Ura, dezbinarea și vrajba dezumanizează societatea, oamenii se înrăiesc

„Dacă oamenii cultivă ura, dezbinarea, vrajba, societatea intră într-un fel de existență chinuită, săracă duhovnicește și oamenii se dezumanizează, se înrăiesc”, a susținut Partiarhul Daniel în predica de duminică, prima după violențele din Piața Victoriei. Și sâmbătă Patriarhia s-a arătat îngrijorată de situația de vineri seară când jandarmeria a intervenit brutal în timpul protestelor. 

În predica rostită duminică, Patriarhul Daniel a subliniat că iertarea aduce pace, iar ura, dezbinarea și vrajba dezumanizează. Patriarhul a explicat că atunci când omul iubește și iartă se schimbă situațiile conflictuale în familie și în societate. 

„Încetează certurile, încep consultările, sfătuirea cea bună, fapta și cuvântul bun. La fel și în societate, când oamenii se iartă așa cum Dumnezeu îi iartă pe ei, începe o nouă viață, se umanizează societatea. Dacă însă oamenii cultivă ura, dezbinarea, vrajba, societatea intră într-un fel de existență chinuită, săracă duhovnicește și oamenii se dezumanizează, se înrăiesc”, a spus Patriarhul, potrivit basilica.ro

Patriarhia Română s-a arătat îngrijorată violențele de vineri, din timpul protestelor din Piaţa Victoriei şi îndeamnă lumea la pace și dialog. Patriarhia mai transmite că BOR, deși neutră din punct de vedere politic, e sensibilă la problemele sociale. “Întreaga ţară este îngrijorată de evenimentele recente soldate cu violențe ale căror victime sunt atât civili, cât și forțe de ordine. Biserica Ortodoxă Română, neutră din punct de vedere politic, dar sensibilă la problemele sociale, în calitatea ei de „factor al păcii sociale” îndeamnă la rugăciune, pace, dialog și coresponsabilitate socială. Ura, violenţa și polarizarea societății nu sunt benefice pentru ţară”, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Patriarhia Română.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3059 vizualizari

 • +14 (22 voturi)    
  Patriarhul Daniel e un profitor lacom si arogant (Luni, 13 august 2018, 13:41)

  emil bobu [utilizator]

  BOR ia bani de la stat in loc sa fie folositi pentru scoli si spitale.

  BOR e o organizatie mafiota profund ticaloasa si cinica.

  Unde mai pui ca au fost si turnatori inainte de Revolutie.
 • +7 (15 voturi)    
  Barba lata (Luni, 13 august 2018, 13:44)

  mitg [utilizator]

  Admiratorii tai nici macar n-au trinitas acasa sa-ti vada porcariile.
 • +4 (10 voturi)    
  Oare.... (Luni, 13 august 2018, 13:45)

  raulito [utilizator]

  ...rosteai aceleași cuvinte de duh și dacă nu primeai 1 leu pentru catedrala!?
  Mai bine educa-ți patronii!
 • +7 (13 voturi)    
  Huo! (Luni, 13 august 2018, 13:47)

  Opr3scu [utilizator]

  Huo si atat ba!
 • +7 (13 voturi)    
  Da (Luni, 13 august 2018, 13:48)

  tiberius_p [utilizator]

  Si compasiunea pentru infractori ne umanizeaza.
 • +7 (13 voturi)    
  Cand ati pus popimea sa faca propaganda pt PSD.. (Luni, 13 august 2018, 13:49)

  Io1234 [utilizator]

  ...nu te manca constiinta. Acuma te faci ca ploua... te-ai gasit milostivul patriarh.

  BOR, ca si jandarmeria, a devenit o unealta a PSD, tot ce s-a intamplat in ultimii 29 de ani se datoreaza si BOR. Cu asa slugi doar regresam.
 • +7 (13 voturi)    
  mda (Luni, 13 august 2018, 13:49)

  SoulSearcher [utilizator]

  doneaza banii de la catedrala catre victime bre daniele.. daca esti atat de evlavios

  daca nu.. lasa-ne in pace, si asa in 2-3 generatii biserica romana nu va mai avea adepti deloc
 • +7 (11 voturi)    
  BOR unealta politica (Luni, 13 august 2018, 13:50)

  mihaela.b [utilizator]

  BOR nu a fost niciodata neutra. E un ordinar instrument de manipulare aservit oricarei puteri momentane care ii poate pompa bani si privilegii (in cazul de fata, PSD).
  Popilor nu le pasa decat de avere si fast. In schimb, isi foloseste caracatita pentru a influenta alegeri. Prostimea voteaza ce-i spune popa.
  Nu am vazut nici un popa ducandu-se in spitale sa se intereseze de soarta celor 500 batuti si gazati vineri seara.
 • +6 (12 voturi)    
  PAtriarhul are bine (Luni, 13 august 2018, 13:50)

  Kosmos [utilizator]

  insusit dialectul ilescian de lemn..
  Intr-o tara in care pana si preotii fura patriarhul aurit probabil ne va spune ca pacatele se pot ierta contra unor sume modice sau donatii in contul bisericii
 • +4 (10 voturi)    
  Tradus ar fi cam asa: (Luni, 13 august 2018, 13:50)

  zyk [utilizator]

  Bai, decat sa protestati mai bine veniti la biserica si lasati ceva in cutia milei ca doamna primar Firea, o super doamna din PSD.
 • +4 (10 voturi)    
  Preafericitul este high deja! (Luni, 13 august 2018, 13:51)

  Martinezu [utilizator]

  Mai bine cotizati un banut la BOR si alegeti pe Firea.
  Buie Mor!
 • +6 (12 voturi)    
  Te-a rugat stapanul Dragnea sa comentezi? (Luni, 13 august 2018, 13:52)

  Vinceroy [utilizator]

  Oamenii educati, cu creier, nu dau doi bani pe mizeriile emanate de Danut si pe ce reprezinta BOR.
  O alta retea de crima organizata si interlopi, mereu asociati puterii, "intru perpetua tampire, indobitocire si sclavie a poporului roman", ca sa vorbesc pe limba voastra...
 • +5 (11 voturi)    
  Dar furtul, jaful organizat... (Luni, 13 august 2018, 13:52)

  Radius [utilizator]

  ...manipularea ordinara nu dezumanizeaza? Nu e motiv de ingrijorare, faptul ca se schimba legea dupa bunul plac al jefuitorilor?
 • +7 (11 voturi)    
  Asta era ! (Luni, 13 august 2018, 13:53)

  paulbutoi [utilizator]

  Pesedistii distrug tara pentru ca nu toti romanii ii iubesc !
  E simplu !
  Sa-i iertam !
  Preafericitul ne garanteaza ca vor inceta demolarea tarii !
 • +8 (14 voturi)    
  zise slujitorul dolarului ... (Luni, 13 august 2018, 13:58)

  Muncitorul [utilizator]

  Zise hotul principal, numit si straie de aur, purtatorul sceptrului aurit al dolarului si euroiului, mai marele prea fericit, tone de bani, Daniel, barba de aur (la propriu), blagostostovitorul comunistilor, prietenul si ocrotitorul partidului sclavior diavolicesti (scuze, dragovnicesti ...) ...
 • +6 (12 voturi)    
  Politica si credinta. (Luni, 13 august 2018, 14:02)

  Isobar [utilizator]

  „Încetează certurile, încep consultările, sfătuirea cea bună, fapta și cuvântul bun. La fel și în societate, când oamenii se iartă așa cum Dumnezeu îi iartă pe ei, începe o nouă viață, se umanizează societatea. Dacă însă oamenii cultivă ura, dezbinarea, vrajba, societatea intră într-un fel de existență chinuită, săracă duhovnicește și oamenii se dezumanizează, se înrăiesc”, a spus Patriarhul, potrivit basilica.ro.

  Cine pe cine sa ierte ?
  Cine este vinovatul ?
  Cine cultiva ura,dezbinarea si vrajba pentru a-si exercita puterea ?
  Sa lasam biserica sa se ocupe de infaptuirea visului
  secular al "Catredalei mantuirii neamului" vis bine
  sustinut de cei care cultiva ura si inrairea intre credinciosi.
 • +8 (12 voturi)    
  oamenii se inraiesc ... (Luni, 13 august 2018, 14:03)

  Muncitorul [utilizator]

  Se inraiesc domne' oamenii astia, nu ne mai lasa sa ii furam de avutii si protesteaza... Ptiu drace. Lasati nevoiasii sa vina la mine si sa isi verse avutiile in biserica. Numai asa puteti sa fiti salvati. Lasati preotii sa cumpere mertzane si ajutatii sa isi ridice palate. In schimb va absolvim de pacate. Va spunem noi de acum incolo ce sa gaditi. "HAI" PSD, baga banu' la baiatu' ...
 • +6 (10 voturi)    
  cu alte cuvinte... (Luni, 13 august 2018, 14:04)

  Mariicaialbastri [utilizator]

  haideți să iubim pe Carmen Dan pe prefecta lui Pandele pe Rădulescu Mitralieră pe coloneii de jîndari degrabă ascultători de porunci, pe ultrași și de ce nu și pe Daddy! Să întoarcem și obrazul celălalt. Semnat PF Daniel ”doi ochi albaștri ca petlița de securist” CEO al BOR.
 • +6 (10 voturi)    
  Noroc... (Luni, 13 august 2018, 14:05)

  brifcor [utilizator]

  ...ca oamenii lucizi nu confunda credinta în Dumnezeu cu acesti "slujitori" prefacuti, avizi de bani, averi si privilegii. Vorbele Diavolului sunt întotdeauna mieroase...
 • +7 (11 voturi)    
  Daaaa (Luni, 13 august 2018, 14:10)

  Tommy Bahama [utilizator]

  Cand a venit al doilea popa in Brisbane Australia, comunitatea s-a divizat instant. Al doilea trimis pentru ca primul n-a vrut sa treaca biserica din Ipswich (teren cumparat si biserica ridicata din munca romanilor) in averea BOR.
  Poftim gargara.
 • +8 (12 voturi)    
  BOR dezbina cel mai tare (Luni, 13 august 2018, 14:16)

  levierul [utilizator]

  BOR care umbla cu mila dupa banii luati de la copii orfani, de la educatie si cercetare pentru a construi Catedrala buncker in care sa stea Danut cu sefii politici ai Romaniei, acest BOR dezbina societatea.
  Parearea mea ar fi sa va ia Dracu, dar cum nu cred in povestile voastre schizofrenice cu iad si rai, sper sa muriti cu bube purulente in anus
 • +6 (10 voturi)    
  Incomplet (Luni, 13 august 2018, 14:16)

  Leon_Magnificul [utilizator]

  Hotia, minciuna, lipsa de responsabilitate, prostia creeaza ura, dezbinarea (si?) vrajba care apoi creeaza ce vrea daniel.
 • +13 (17 voturi)    
  intarirea si controlul comunitatilor romanesti (Luni, 13 august 2018, 14:25)

  gatsby [utilizator]

  inflitrarea lor cu securisti bor, inlaturarea oricarei rezistente si transformarea lor in fliale pzd diaspora! Sa incepem exorcizarea diasporei, clar ca sunt stapaniti de demoni, altfel cum s-ar putea ridica impotiva celui mai maret, glorios si iubit partid din istoria Romaniei!
 • +17 (21 voturi)    
  hai sifon (Luni, 13 august 2018, 14:26)

  Soljenitin [utilizator]

  Hai sifon, aspirator de bani ce esti. Si din cauza atitudinii bisericii s-a ajuns aici, ati dezbinat oamenii prin implicarea in politica si ati indepartat oamenii de spiritualitate si credinta prin atitudinea voastra hrapareata.
  Nu veni tu, drac in sutana, sa dai lectii de civism, tu care esti mana in mana cu PSD!
  Mars inapoi in iadul din care ai venit, sluga comunista a securitatii!
 • +13 (17 voturi)    
  Cu ochii pe Bani (Luni, 13 august 2018, 14:30)

  florinos [utilizator]

  Ura, dezbinarea și vrajba dezumanizează societatea ... afirmă patriarhul Daniel după ce PSD i-a dat milioane de euro din bani publici, intre timp sute de școli din România sec. XXI au WC-ul in curte iar multe spitale nu au autorizație ISU împotriva incendiilor.
 • +14 (18 voturi)    
  Sa fim cuminti! (Luni, 13 august 2018, 14:32)

  IarbaVerdeDeAcasa [utilizator]

  Parintele nostru spiritual, al tutoror romanilor, ne invita in curand sa ne rugam pentru a ne ierta pacatele noastre si ale semenilor nostri, in Catedrala Neamului construita cu nici mai mult si nici mai putin, decat cu 90 de MILIOANE de EURO.
  Asadar, sa fim evlaviosi, sa ne iubim si sa traim simplu!
 • +14 (18 voturi)    
  hahaha (Luni, 13 august 2018, 14:33)

  liviu_ [utilizator]

  "neutra politic" dar Iohannis nu este crestin... nu asa suna campania pro-psd?!

  also "impotriva urii" pai cine zice ca o sa ardem in iad?! cine e contra ateilor sau a altor religii?!

  se baga si patriarhu in seama poate mai creste incredrea in biserica ...
 • +11 (15 voturi)    
  da, asta stim (Luni, 13 august 2018, 14:36)

  moka [utilizator]

  ca ura, dezbinarea si vrajba dezumanizeaza societatea.

  Dar poate faceti o analiza si ne spuneti si care sunt actiunile/inactiunile pe care diferite institutii (inclusiv bor) le-au efectuat in ultimii ani si care au dus la ura, dezbinare si vrajba?

  Asa, din punctul dvs. de vedere.

  Sau toata lumea a facut doar lucruri nobile si cu intentii bune si vinovati sunt doar cei care-si striga durerea in piata?
 • +12 (18 voturi)    
  ohoooo! (Luni, 13 august 2018, 14:39)

  revo [utilizator]

  Divizia in sutana strange randurile! Pai ar cam fi cazul, dupa miliardele primite pentru oroarea aia care se ridica amenintatoare deasupra Bucurestiului!
  Auzi, taica, te oferisi volintir sau primisi ordin?

  Se trece la alt nivel, de la bulan la metodele soft.

  Diasporeni, fiti atenti si evitati sutanistii!
 • +16 (22 voturi)    
  Doar un mesaj (Luni, 13 august 2018, 14:39)

  JustSomeoneOutThere [utilizator]

  am pentru tine: hai sictir!
 • +6 (12 voturi)    
  Prioritate proasta (Luni, 13 august 2018, 14:49)

  Liv0007 [utilizator]

  Prioritatea lor ar trebui sa fie curatarea institutiei de fosti securisti si agenti infiltrati care recomanda oamenilor sa voteze infractori. Folosirea unui limbaj si a unei gandiri demne de secol XXI.
  Un popa ortodox nici nu te baga in seama daca nu este platit, plus ca daca nu-i dai destul te mai si injura. Sunt preoti ale altor confesiuni care merg prin spitale si se roaga impreuna cu bolnavii fara a avea pretentii financiare. Asa ca BOR ar face bine sa-si rezolve problemele interne inainte sa plece la cersit in afara tarii.
 • +5 (11 voturi)    
  BOR (Luni, 13 august 2018, 15:00)

  IonIonescuDeLaBrad [utilizator]

  BOR mai stie altceva decat sa propovaduiasca presedinti "crestini si ortodoxi"?

  Ar fi bine sa taca, nu fac nimic pentru oamenii pe care pretind ca ii pastoresc, doar isi umplu burdihanele nesatule.
 • +3 (9 voturi)    
  Biserica impreuna cu partidul comunist (Luni, 13 august 2018, 15:11)

  alibaba_zeul_meu [utilizator]

  urasc poporul roman.

  Aceasta este o concluzie.
 • +5 (11 voturi)    
  BOR (Luni, 13 august 2018, 15:35)

  Remarque [utilizator]

  Spiritualitatea nu inseamna religie. Religia, doctrina BOR, este un instrument opresiv al stapanirii, indiferent de epoca.

  Discursul lui este o simpla sarcina indeplinita la comanda politica a lui dragnea. Se vede de la o posta. I-a scos pe toti afiliatii: Margareta, Daniel. E de bine, asta inseamna ca le e frica. FRICA!!
 • -7 (7 voturi)    
  Comentarii a la Goebbels (Luni, 13 august 2018, 16:00)

  vodatepes [utilizator]

  Comentarii a la Goebbles Joseph und fuherul pe care il servitii este Johannisssss Werner ( neamul lui a luat-o pe coaja in 100 ani de la noi de 2 ori 1917 la Marasti.Marasesti si Oituz si in 1945 la 23 august. Ba baieti sunteti in solda strainilor de neam si tara. Nu vedeti ca sunteti postaci. Ca in bancul ala mai rasfirati ati posta la minutul 41/44/45/47/48/49/50/51/52/53 va cam inghesuiti. Mai faceti pauza macar acolo 2 - 3 minute intre voi sau cine pupa primul in dos primeste prima.
  • 0 (0 voturi)    
   fraiere (Marţi, 14 august 2018, 12:01)

   levierul [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Neamul lui este cel ce ne-a condus cand i-am batut in 1917 si in 1944. Iohannis nu e neamul lor. Familia lui e aici de mai bine de 1000 de ani, insa Hohenzloernii venisera chiar din Germania. Fara ei, azi Ardealul era unguresc si probabil ca Romania nu avea iesire la mare.
 • +2 (2 voturi)    
  prea inalt sfrijia ta, toa'su daniel (Luni, 13 august 2018, 22:15)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  eu te-as intreba la ce-i folosesc 4(patru !!) case unui preot ? or fi oare pt. ,,vama'' ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by