Un nou protest este programat pentru luni, de la 20.55, în Piața Victoriei, în urma violențelor din timpul protestului de vineri dintre jandarmi și protestatari. Denumit”30 de minute pentru România”, evenimentul presupune 5 minute de liniște, recitarea imnului și aprinderea de luminițe, precum și ”conversații pentru România”.

Protest 13 augustFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

”Cei care o să fiți în Piața Victoriei sau în alte locuri din România diseară, vă invităm să creăm un spațiu de 30 de minute pentru România.

20:55 - 21:00 - 5 minute de liniște. Putem folosi acest timp și ca să recitim imnul în timpul ăsta, se aude mult mai bine când multe persoane știu mai multe strofe. :)

21:00 - 21:05 - Imnul Romaniei + luminițe

21:05 - 21:25 - Ne așezăm în grupuri alături de familie, prieteni sau persoane pe care tocmai le-am cunoscut acum și avem ăn același timp conversații constructive pentru România.

După conversațiile voastre fă o postare (video,text,live,etc) cu hashtag-ul #pentruromania”, arată organizatorul evenimentului Corupția Ucide.

În jur de 30 de protestatari au depus plângeri împotriva jandarmilor, care vor fi reunite într-un singur dosar penal pentru purtare abuzivă și abuz în serviciu, a declarat, luni, Ionel Corbu, procuror la Parchetul Militar.