Premierul Viorica Dăncilă a revenit din concediu luni, 13 august, cu o zi mai devreme. Potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, ar fi trebuit să-și reia atribuțiile pe 14 august. Nu sunt cunoscute motivele pentru care a renunțat la o zi de concediu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe 31 iulie, a fost publicată în Monitorul Oficial o decizie care prevedea că viceprim-ministrul Paul Stănescu va exercita, în perioada 6-13 august, atribuțiile premierului Viorica Dăncilă privind conducerea operativă a Executivului, potrivit unei decizii publicate marți în Monitorul Oficial. În acest interval, șeful Executivului urma să fie în concediu de odihnă.

„Decizie pentru exercitarea unor atribuții. În temeiul art. 19 din Legea 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic. – În perioada 6-13 august 2018, domnul Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, exercită atribuțiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activității Guvernului României”, se arată în hotărârea emisă de Viorica Dăncilă și publicată în Monitorul Oficial.