Bărbatul în alb din Piața Victoriei, unul dintre personajele care au executat ordinele de intervenție violentă a Jandarmeriei și care pare să fi fost coordonatorul principal în piață, este surprins într-o înregistrare video realizată vineri noaptea în timp ce îi spune unui protestatar că au fost omorâți jandarmi în piață și îl înjură. Protestatarul care a filmat momentul îl întrebase de ce intervin atât de agresiv jandarmii.

Barbat in alb la protestFoto: Captura YouTube

Un protestatar care filma momente ale intervenției jandarmilor îl întreabă pe acest bărbat de ce s-a recurs la intervenția în forță,

„Ne-ai omorât oameni acolo, mi-ai omorât jandarmi, de-aia. P... mă-tii de nenorocit”, răspunde acesta, potrivit unei înregistrări publicate pe YouTube.

Răspunsul, de la minutul 6.40.

Reamintim că o fotografie clară cu bărbatul în alb, realizată de fotograful Nick Stavre, a fost distribuită masiv duminică pe reţelele sociale, unde era notată asemănarea dintre acesta şi colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Ţepeş.

HotNews.ro l-a contactat pe purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, pentru a-l întreba dacă Paraschiv a coordonat intervenţia Jandarmilor din piaţă și dacă este persoana care apare în imagine. Militaru a refuzat să confirme, invocând protecția datelor cu caracter personal.