Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a văzut sâmbătă seara mai mulţi urşi care vin în mod frecvent la Lacul Sfânta Ana, autorităţile discutând mai multe soluţii pentru rezolvarea problemei urşilor din zonă, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat presei că ministrul Mediului a văzut mai mulţi urşi şi că a fost foarte surprinsă.

"Ieri seara chiar şi doamna ministru, vicepremier, a fost foarte surprinsă de ceea ce a văzut la Lacul Sf. Ana, s-a întâlnit nu cu un urs, ci cu mai mulţi deodată, fără a fi pregătită. Am avut o discuţie prin care cerem modificarea planului de management şi a legislaţiei privind deşeurile menajere şi alte propuneri pe care i le-am înmânat şi la Băile Tuşnad", a afirmat Borboly Csaba.

Pe pagina de socializare a preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita au fost postate mai multe fotografii cu vizita ministrului Mediului la Lacul Sf. Ana şi cu urşii din zonă.

Directorul Rezervaţiei Lacul Sf. Ana - Tinovul Mohoş, Gavril Hadâmbaş, a declarat că urşii vin în fiecare seară la Lacul Sf. Ana şi a făcut din nou un apel la oameni să nu se fotografieze cu aceste animale, pentru a evita producerea unor accidente.

"Este vorba de mai mulţi urşi, de Casandra, ursoaica cu doi pui, şi mai este un mascul pe care îl cheamă Lori, ei vin în fiecare seară. (...) Eu cred că au venit să vadă urşii (n.r. - autorităţile), nu erau obişnuiţi şi nu s-au dus foarte aproape, ceea ce este bine. (...) Apelul nostru este să nu se facă fotografii cu urşii, că oamenii se duc aproape şi se pot întâmpla accidente", a spus Gavril Hadâmbaş.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a efectuat sâmbătă o vizită la Băile Tuşnad, unde a avut o întâlnire cu autorităţile locale şi judeţene pentru a discuta soluţiile pentru rezolvarea problemei din staţiune, după ce patru bărbaţi au fost atacaţi de urşi, în ultima perioadă.