Biserica Ortodoxă Română (BOR) îndeamnă, într-un comunicat transmis sâmbătă, la rugăciune, pace, dialog şi coresponsabilitate socială, subliniind că "ura, violenţa şi polarizarea societăţii nu sunt benefice pentru ţară".

Patriarhia RomanaFoto: basilica.ro

„Întreaga ţară este îngrijorată de evenimentele recente soldate cu violențe ale căror victime sunt atât civili, cât și forțe de ordine.

Biserica Ortodoxă Română, neutră din punct de vedere politic, dar sensibilă la problemele sociale, în calitatea ei de „factor al păcii sociale” (cf. Legea cultelor nr. 489/2006, art. 7, al.1), îndeamnă la rugăciune, pace, dialog și coresponsabilitate socială. Ura, violenţa și polarizarea societății nu sunt benefice pentru ţară.

Îndemnăm pe preoții și credincioșii Bisericii Ortodoxe Române să săvârșească rugăciuni pentru pacea şi unitatea poporului român, mai ales în anul acesta al centenarului, atât de important pentru noi. În același timp, trebuie încurajate şi cultivate dialogul și coresponsabilitatea, pentru binele României”, se arată în comunicatul transmis de Patriarhia Română.