Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti și Poliția Capitalei anunță că efectuează urmărirea penală într- un dosar având ca obiect infracţiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Jandarmi in multimeFoto: Hotnews

”După efectuarea cercetării la faţa locului, în cauză s-a procedat la efectuarea a numeroase acte de urmărire penală (în principal audieri de persoane şi verificări de imagini) în vederea identificării persoanelor care au participat la săvârşirea faptelor menţionate, activităţi aflate în derulare şi la momentul actual.

De asemenea, în trei dosare înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 se efectuează urmărirea penală cu privire la infracţiunile de ultraj, respectiv tulburarea ordinii şi liniştii publice, ca urmare a unor sesizări formulate de către Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Totodată, la Poliţia Sectorului 1 sunt înregistrate mai multe cauze privind infracţiunea de distrugere”, se mai spune în comunicat.

Amintim că Iohannis i-a cerut sâmbătă procurorului general Augustin Lazăr să demareze ”urgent” cercetări privind intervenția de vineri a Jandarmeriei la protestul de vineri. Ministerul Public a anunțat ulterior că s-a autosesizat deja și a deschis un dosar pe această temă.