E clar pentru oricine că de la Dragnea a pornit comanda politică a intervenției forțelor de ordine, a declarat, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Digi 24, liderul PNL Ludovic Orban.

HotNews.roFoto: Hotnews

”E clar pentru oricine că Dragnea a dat comanda politică să fie reprimat în felul acesta mitingul pașnic împotriva PSD-ului. Se poate vedea că, într-un fel, a anticipat acest comportament extrem de agresiv împotriva cetățenilor”, a spus Orban, făcând referire ladeclarațiileliderului PSD dinaintea protestului.

”Au fost instruiți să fie agresivi, să lovească oamenii”, a afirmat liderul PSD despre intervenția forțelor de ordine.

”Vinovăția nu e numai a conducerii Jandarmeriei, trebuie să răspundă și ministrul de interne, cine a dat comanda ca Jandarmeria să fie folosită ca o mașină de război împotriva cetățenilor. A fost transformată de cei care conduc România în instrument de represiune”, a adăugat Orban.

Președintele liberal a spus, despre conferința de presă pe care urmează să o țină Jandarmeria, că nu pot fi date explicații pentru ce a făcut azi-noapte și că singura soluție este demisia în bloc a conducerii Jandarmeriei:

”A acționat ca un organ de represiune, fără niciun motiv evident, nu a fost în pericol clădirea Guvernului sau vreun alt obiectiv. Nu au nimic de spus în afară de demisie. Îi sfătuiesc pe toți cei care au încasat bastoane, spray-uri în față să formuleze plângeri contra celor care i-au agresat sau împotriva conducerii Jandarmeriei”.