Metrorex a decis, din cauza numărului mare de persoane, să închidă stația de metrou Piața Victoriei, ceea ce presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran, dar şi trecerea trenurilor prin această staţie fără oprire, transmite Mediafax. Stația se va redeschide la solicitarea autorităților.

Metrou inchisFoto: Hotnews

"Metrorex informează că, la nivelul Direcţiei Generale de Management Operaţional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea ordinii publice, din care fac parte toate instituţiile cu atributii în asigurarea ordinii publice, s-a decis ca, astăzi, 10 august a.c., începând cu ora 20.00, staţia Piaţa Victoriei să fie închisă. Închiderea staţiei presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran şi trecerea trenurilor prin această staţie fără oprire. Staţia se va redeschide la solicitarea instituţiilor abilitate. Măsura a fost luată pentru asigurarea siguranţei călătorilor, în contextul în care un flux mare de persoane tranzitează zona Piaţa Victoriei", au precizat reprezentații Metrorex, printr-un comunicat de presă.

Aproape 50.000 de persoane protestează, la ora transmiterii știrii, în faţa Guvernului, unde s-au înregistrat câteva incidente între manifestanţi şi forţele de ordine. Pentru câteva zeci de minute, au existat îmbrânceli între manifestanți și forțele de ordine. Pentru că protestatarii au încercat să ocupe spațiul din fața Guvernului și au forțat gardurile, aruncând în același timp și cu pietre, sticle și alte obiecte către jandarmi, aceștia au intervenit cu spray-urile cu piper din dotare.