Un nunăr de 36 de persoane, printre care doi jandarmi, au avut nevoie de îngrijiri medicale după incidentele din Piața Victoriei, anunță reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, potrivit Mediafax. Doar două persoane au dorit transportul la spital.

Echipajele de prim ajutor au acordat îngrijiri medicale unui număr de 36 de persoane, după violențele de la protestul din Piața Victoriei.

Printre cei care au avut nevoie de paramedici se numără și doi jandarmi, unul cu suspiciune de fractură la degetul mâinii drepte, care a fost transportat la spital, și unul cu escoriații la o mână, dar care a refuzat transportul la spital.

Cele mai frecvente acuze ale persoanelor care au fost în grija pompierilor SMURD au fost lipotimiile și iritații ale ochilor sau iritații de căi aeriene, precizează reprezentanții ISU București-Ilfov.

În total, două persoane au vrut să fie transportate la spitale, pentru investigații.

Pentru câteva zeci de minute, au existat îmbrânceli între manifestanți și forțele de ordine. Pentru că protestatarii au încercat să ocupe spațiul din fața Guvernului și au forțat gardurile, aruncând în același timp și cu sticle și alte obiecte către jandarmi, aceștia au intervenit cu spray-urile cu piper din dotare