Angajaţii de la Penitenciarul Vaslui au intrat vineri dimineaţă în grevă japoneză, fiind nemulţumiţi de faptul că nu li se plătesc orele suplimentare, dar şi de lipsa personalului din sistem, transmite Agerpres.

Penitenciarul VasluiFoto: anp.gov.ro

Liderul Sindicatului din cadrul Penitenciarului Vaslui, Dan Gheţeu, a prezentat, într-o conferinţă de presă, revendicările salariaţilor şi a precizat că acţiunile de protest vor continua, conform unui calendar stabilit la nivel naţional.

"Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut anul trecut, în decembrie, o serie de promisiuni chiar aici, la Vaslui, cum că vor fi plătite orele suplimentare şi că vor fi create condiţii mai bune de muncă, dar aceste lucruri nu s-au întâmplat. Ne dorim plata orelor suplimentare la zi şi plata orelor suplimentare curente, ne dorim stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea statutului poliţistului şi încetarea abuzurilor asupra pensionarilor din sistem cărora le-au fost limitate pensiile. Colegii sunt foarte nemulţumiţi, lucrăm în continuare cu deficit de personal, ceea ce face ca orele suplimentare să se acumuleze constant", a declarat Dan Gheţeu.

Liderul de sindicat a spus că, în momentul de faţă, angajaţii Penitenciarului Vaslui au aproximativ 14.000 de ore suplimentare nerecuperate şi neplătite.