Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, la o emisiune TV, întrebat despre moartea fostului judecător Stan Mustață, că ”penitenciarele sunt făcute ca să primească pe cei care sunt condamnați și își ispășesc pedepsele, dar acest lucru nu presupune exterminarea lor”, relateză Mediafax.

Calin Popescu TariceanuFoto: Captura Antena 3

”Moartea judecătorului Stan Mustață în penitenciar, ca urmare, probabil, a lipsei de îngrijire, ca să nu spun a relelor tratamente, dar a lipsei de îngrijire adecvată nu este primul caz. A fost și cazul lui Adamescu. Cred că la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor trebuie acordată mai multă atenție acestor situații limită, pentru că penitenciarele sunt făcute ca să îi primească pe cei care sunt condamnați și își ispășesc pedepsele, dar acest lucru nu presupune exterminarea lor. Acest caz este de o gravitate deosebită, având în vedere că nu e prima situație. E un interval destul de liber de la decesul lui Adamescu, datorită lipsei de îngrijiri adecvată”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Judecătorul Stan Mustață a decedat, în noaptea de miercuri spre joi, din cauza unui infarct miorcardic suferit în timp ce i se făcea o dializă. Magistratul, care era încarcerat de mai bine de doi ani, avea cancer, dar suferea și din cauza unor probleme ale rinichilor.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că a dispus efectuarea unor anchete la penitenciarele Giurgiu, Rahova și Jilava după moartea fostului judecător Stan Mustață.