Judecătorul Stan Mustață a decedat, în noaptea de miercuri spre joi, din cauza unui infarct miorcardic suferit în timp ce i se făcea o dializă, informează Mediafax. Magistratul, care era încarcerat de mai bine de doi ani, avea cancer, dar suferea și din cauza unor probleme ale rinichilor.

Judecatorul Stan MustataFoto: Captura YouTube

Stan Mustață, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a murit în noaptea de miercuri spre joi, a confirmat apărătorul său, Lorette Luca, la Antena 3. Magistratul se afla de mai bine de doi ani în detenție, acesta fiind condamnat într-un dosar în care era acuzat de fapte de corupție.

Stan Mustață a murit din cauza unui infarct miocardic, produs în timp ce i se făcea o dializă.

Judecătorul, acuzat că a primit mită pentru a da soluţii favorabile în dosare pe care le judeca, a fost condamnat definitiv, în anul 2016, la opt ani şi şase luni de închisoare de magistraţii instanţei supreme. Stan Mustaţă, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a fost judecat pentru luare de mită şi trafic de influenţă. În prima instanţă, Curtea de Apel Bucureşti a dispus o pedeapsă de zece ani şi opt luni în cazul magistratului.

În cazul Marianei Curea, complicea magistratului, a fost dispusă o pedeapsă de patru ani şi trei luni de închisoare. Magistraţii au dispus condamnarea Marianei Curea la patru ani şi trei luni, a lui Ion Boraciu la şase ani şi şase luni, a lui Florian Alexandru la cinci ani şi patru luni şi a lui Ciprian Moraru la un an şi patru luni, toate în cu executare.

Prin intermediul lui Ion Boraciu şi al lui Florian Alexandru, Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora. Ciprian Moraru a fost condamnat pentru că ar fi dat bani pentru a obţine o sentinţă favorabilă.