Femeia despre care s-a crezut că a fost răpită din centrul Aradului a fost luată, de fapt, de familie, pentru că i s-ar fi făcut rău pe stradă, aceasta nefiind victima unei infracțiuni, au stabilit, miercuri, după audierea mai multor persoane, polițiștii arădeni, relatează Mediafax.

PolitiaFoto: Facebook - Politia Romana

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Arad, Lorena Radu, a declarat, miercuri, că în urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că femeia despre care mai mulți martori susțineau că a fost răpită din centrul orașului Arad, în urmă cu două zile, nu a fost victima vreunei infracțiuni.

“În urma cercetărilor efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, s-a stabilit că la data 6 august, între două femei care se deplasau pedestru pe o stradă din municipiul Arad ar fi avut loc o altercație verbală, în urma căreia una dintre acestea s-ar fi simțit rău, solicitând ajutor. Din extinderea cercetărilor a reieșit că un membru al familiei celei care solicita ajutor, care conducea un autovehicul pe aceeași stradă, a oprit în dreptul femeii și, împreună cu alți doi pasageri, au urcat femeia în autoturism. Din administrarea tuturor probelor a mai reieșit că femeia nu a fost victima vreunei infracțiuni”, a afirmat Lorena Radu.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, mai mulţi trecători care se aflau în centrul Aradului, luni, au sunat la 112 pentru a sesiza faptul că o femeie a fost răpită.

Martorii le-au povestit poliţiştilor că o dubiţă în care se aflau mai multe persoane a oprit lângă o femeie care se afla pe trotuar, pe Calea Iuliu Maniu. Aceştia s-au năpustit asupra femeii şi au urcat-o cu forţa în autovehicul. Femeia ar fi încercat să se opună şi ar fi strigat după ajutor. Poliţia a instituit filtre la intrarea şi ieşirea din oraşul Arad, pentru identificarea maşinii.

Miercuri dimineaţa, poliţiştii comunei Vinga au depistat şi oprit în trafic dubiţa care ar fi fost utilizată, în urmă cu două zile, pentru răpirea femeii. Persoanele identificate au fost conduse la sediul IPJ Arad, pentru a fi audiate.