Ministerul Apărării a lansat o licitație deschisă, prin Unitatea Militară 02415 Bucureşti (Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii), pentru a achiziționa radiotelefoane portabile, se arată într-un anunţ publicat în SICAP, informează Agerpres. Licitația prevede un acord cadru pe trei ani prin care ar putea fi furnizate până la 8.050 unități de radiotelefoane portabile și care ar putea avea o valoare maxim estimată la circa 7,8 milioane de lei.

Radiotelefon militarFoto: DVIDS

MApN doreşte încheierea unui acord-cadru cu o durată de trei ani pentru furnizarea de radiotelefoane portabile. Acordul vizează furnizarea a maximum 8.050 de bucăţi şi a minimum 3.450 de bucăţi de radiotelefoane portabile, notează Agerpres.

Valoarea acordului-cadru este estimată la o sumă cuprinsă între minimum 3.372.030 de lei şi maximum 7.868.070 de lei, fără TVA. Acordul are şi clauze de revizuire referitoare la ajustarea de preţ şi actualizări tehnologice. Astfel, dacă necesitatea va impune (apar circumstanţe care nu sunt previzibile), este posibilă majorarea cantităţii maxime a acordului-cadru cu maximum 50%, se spune în anunţ.

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate - preţ, iar finanţarea este reprezentată de fonduri bugetare.

Data limită pentru primirea ofertelor este 7 septembrie, ele urmând să fie deschise în aceeaşi zi.

Potrivit unui alt anunţ publicat în SICAP, Ministerul Apărării - Unitatea Militară 02574 a demarat o licitaţie deschisă prin care vrea să încheie un acord-cadru de servicii de transport aerian de pasageri cu o durată de 48 de luni şi cu o valoare totală estimată la 5.958.223,74 de lei.

Pe durata întregului acord-cadru, pentru servicii de transport aerian internaţional de pasageri se estimează achiziţionarea unui număr minim de 641 de bilete şi maxim de 2.564 de bilete. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, finanţarea fiind reprezentată de fonduri bugetare. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 10 septembrie, dată la care acestea urmează să fie deschise.

De asemenea, Ministerul Apărării - UM 02003 (Forţele Navale Române) intenţionează să cumpere echipamente audiovizuale (videowall/ televizoare). În acest sens, a fost demarată o procedură simplificată prin care se doreşte atribuirea unui contract cu o valoare estimată la 550.745,36 de lei, fără TVA, conform unui alt anunţ publicat în SICAP.

Contractul vizează furnizarea de echipamente, respectiv: sistem de compunere imagini de tip multidisplay (videowall) - un complet; televizoare LED Smart TV cu diagonala de minimum 100 cm - 18 bucăţi; televizoare LED non smart cu diagonala de minimum 140 cm - 7 bucăţi; monitoare cu ecran tactil - 33 de bucăţi.

Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut, finanţarea fiind asigurată din fonduri bugetare.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 23 august, dată la care acestea urmează să fie deschise, se mai arată în anunţul citat.