Polițiștii de la serviciul Omoruri și procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis un dosar de moarte suspectă după ce, miercuri, a fost descoperit, în curtea Spitalului „Alexandru Obregia” din București, cadavrul unei femei care inițial dispăruse din unitate, relatează Mediafax.Femeia, în vârstă de 63 de ani, era diagnosticată cu schizofrenie paranoidă și se internase voluntar.

PolitiaFoto: Politia Romana

Polițiștii Serviciului Investigații Criminale din Sectorul 4 al Capitalei, au depistat, în curtea Spitalului „Alexandru Obregia” din București, cadavrul unei femei, după ce inițial aceasta a dispărut din incinta unității.

Potrivit Poliției Capitalei, cadavrul femeii a fost ridicat și dus la Institutul Național de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei. De asemenea, pentru a afla cauzele și condițiile decesului femeii, a fost deschis un dosar de moarte suspectă, cercetările fiind preluate de compartimentul Morți Suspecte din cadrul serviciului Omoruri și de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Femeia găsită moartă în curtea Spitalului Obregia din Capitală dispăruse în urmă cu șase zile din unitate, avea 63 ani, era diagnosticată cu schizofrenie paranoidă și se internase voluntar.

„Din informațiile oferite anchetatorilor, de către familia pacientei dispărute, cadavrul găsit în curtea spitalului este al persoanei T. V., căutată din data de 2 august 2018. Potrivit conducerii spitalului, pacienta T. V., în vârstă de 63 de ani, a fost internată pe data de 22 iulie 2018, la Secția XI, ca pacient voluntar, diagnosticat cu schizofrenie paranoidă. Pe 26 iulie 2018, a fost consultată, nu prezenta probleme cardiace deosebite, însă medicii au stabilit că este malnutrită. Precizăm că în urmă cu doi ani, pacienta T. V. mai fusese internată de trei ori, în același spital, în februarie, iunie și octombrie. Și atunci și acum, din discuțiile avute cu familie, cadrele medicale au consemnat faptul că femeia părăsea frecvent domiciliul, neavând o destinație anume. Mai mult decât atât, consuma și alcool”, se arată într-un comunicat al reprezentanților Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Potrivit sursei citate, în data de 2 august, la ora 14:00, femeia a vorbit cu familia sa, folosind telefonul unui medic. După o oră, ea s-a prezentat la tratament și a anunțat asistenta că iese în curtea spitalului să fumeze.

„Precizăm că, pacienții internați voluntar, cum era cazul lui V. T., au libertate de mișcare în incinta spitalului dar și în afara lui. În aceeași zi, în jurul orei 17:00, familia a anunțat asistenta de pe secție că pacienta e de negăsit. Imediat, a fost declanșată procedura operațională în cazul dispariției unui pacient internat. Cadrele medicale și angajații de la firma de pază au căutat-o pe femeie mai bine de 2 ore, după care a fost anunțată Secția 15 Poliție. În cazul dispariției unui bolnav internat voluntar, acestuia i se face externarea, dacă nu este găsit în 8 ore. Așa s-a procedat și în acest caz”, mai spune ASSBM.

De asemenea, anchetatorii au solicitat, în data de 6 august, imagini de pe camerele de supraveghere din curtea spitalului și, după ce au vizionat filmările, miercuri au început căutările.

„La Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Alexandru Obregia, o comisie de cercetare internă analizează circumstanțele dispariției pacientei. Potrivit reglementărilor interne, o comisie de cercetare disciplinară se constitutie doar în cazul dispariției unui pacient internat nonvoluntar (fără consimțământul lui)”, mai spune sursa citată.