Al șaselea și ultim sezon al serialului "House of Cards" va avea premiera pe Netflix pe 2 noiembrie, urmând să se concentreze pe personajul Claire Underwood, interpretat de Robin Wright, câștigătoarea unui Glob de Aur și nominalizată la premiile Emmy, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cel de-al șaselea sezon al serialului "House of Cards" va fi și cel final, anunță producătorii, printr-un comunicat de presă remis Mediafax. Artiști nominalizați la premiile Oscar, printre care Diane Lane, Greg Kinnear și Cody Fern, s-au alăturat distribuției. Printre actorii deja cunoscuți celor care au urmărit până acum intriga de la Casa Albă se vor regăsi Robin Wright, dar și de Michael Kelly, Jayne Atkinson, Patricia Clarkson, Constance Zimmer, Derek Cecil, Campbell Scott și Boris McGiver.

Producătorii executivi sunt Melissa James Gibson, Frank Pugliese, Robin Wright, David Fincher, Joshua Donen​, Dana Brunetti​, Eric Roth​, Michael Dobbs​ și Andrew Davies​.

Serialul a fost creat de Beau Willimon și este produs de Donen, Fincher, Roth și de studiourile MRC pentru Netflix.

În anul 2013, "House of Cards" a devenit prima serie originală online care a primit nominalizări importante la premiile Primetime Emmy. Seria a primit 53 de nominalizări la Emmy, cu șapte trofee câștigate - inclusiv premiul David Fincher pentru cea mai bună regie a unui serial-dramă.

"House of Cards" a fost nominalizată la șase premii Globul de Aur și a câștigat două. De asemenea, a primit 11 nominalizări la premiile Sindicatului actorilor americani și a câștigat două trofee, un premiu AFI, patru nominalizări la Writers Guild's Awards,două nominalizări la BAFTA etc.